Hírek

Okoserdő fejlesztéshez kapcsolódó együttműködést kötöttünk a Soproni Egyetemmel és a TAEG Zrt.-vel

2021.12.02.

A Planet Fenntarthatósági Expon együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem a TAEG Zrt.és az Albacomp az első hazai okoserdőhöz kapcsolódó szenzorok, valamint az adatokat feldolgozó rendszer kifejlesztésére, amely alkalmas az erdők állapotának előrejelzésére és folyamatos megfigyelésére.

Tovább

Magyar fejlesztés mentheti meg százak életét Európában

2021.04.28.

2018.április elsejétől csak úgy engedélyezhető egy új autótípus forgalmazása, ha beépítésre kerül egy automatikus segélyhívó eszköz (eCall), melynek célja a halálos kimenetelű közúti balesetek számának csökkentése.

Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen a GINOP-2.2.1-15-2016-00011 azonosítószámú, Gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszköz és kommunikációs rendszer fejlesztése című projektjének keretében olyan eCall fedélzeti eszközt és kommunikációs rendszert fejlesztett, amelyet utólag is be lehet szerelni az autóba, így a használt autó tulajdonosok is élhetnek az eCall rendszer adta előnyökkel.

Tovább

Életműdíjat kapott Minárovits János az Albacomp RI Kft. stratégiai igazgatója

2020.07.01.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlés keretében tartotta éves díjátadóját.

Tovább

Autóipari irányú kutatások a a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél

2019.04.09.

Az Albacomp személygépkocsiba szerelhető eCall vészhívója:

Dr. Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója az intézet egyéb, az autóiparral, mobilitással összefüggő kutatásairól beszélt.

Tovább

Új napelem technológia fejlesztésünk felkeltette az Európai Bizottság érdeklődését

2018.07.20.

Az Albacompnál – sokéves elektronikai gyártási tapasztalatunkkal, és a megújuló energiák hasznosítása iránti elkötelezettségünkel – komoly erőforrásokat fektetünk egy új napelem technológia kifejlesztésébe. A cél eléréséhez 2017-ben sikerrel pályáztunk az EU Horizon 2020 Phase 1 támogatására, és projektünkkel felkeltettük az Európai Bizottság érdeklődését is.

Tovább

LépcsőházŐr program Fejér megyében az Albacomp közreműködésével

2018.06.01.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Albacomp RI Kft. közös projekt keretében fejleszti  a „Lépcsőházőr” elnevezésű szoftvert.

Tovább

GINOP-2.2.1-15-2016-00011 Pályázati támogatás

2017.05.19.

Cégünk Európai Uniós támogatást nyert gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszköz és kommunikációs rendszer fejlesztésére (FEDKOM).

Az európai eCall automatikus segélyhívó rendszer célja a halálos és súlyos sérülésekkel járó balesetek számának csökkentése. 2018. április 1-től gépjárművek csak ilyen funkcióval helyezhetők újonnan forgalomba.

A projekt célja forgalomba helyezést követően, utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszköz és szolgáltatás fejlesztése olyan járművek számára, amelyekbe ez gyárilag nem került beépítésre.

Tovább

ÁTADTÁK AZ ALBACOMP INNOVÁCIÓS KÖZPONTOT

2015.11.06.

ÁTADTÁK AZ ALBACOMP INNOVÁCIÓS KÖZPONTOT

 

Ünnepélyesen átadták a közel 1,5 milliárd forint összköltségű beruházás eredményeként megépült Albacomp Innovációs Központot, amely a GOP-1.2.1-12/B-2012-0017 azonosítószámú az Új Széchenyi Terv „Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása” keretén belül közel 850 millió forintos támogatással valósult meg.

Tovább
Többi hír