Hírek

2021.04.28.

Magyar fejlesztés mentheti meg százak életét Európában

2018.április elsejétől csak úgy engedélyezhető egy új autótípus forgalmazása, ha beépítésre kerül egy automatikus segélyhívó eszköz (eCall), melynek célja a halálos kimenetelű közúti balesetek számának csökkentése.

Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen a GINOP-2.2.1-15-2016-00011 azonosítószámú, Gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszköz és kommunikációs rendszer fejlesztése című projektjének keretében olyan eCall fedélzeti eszközt és kommunikációs rendszert fejlesztett, amelyet utólag is be lehet szerelni az autóba, így a használt autó tulajdonosok is élhetnek az eCall rendszer adta előnyökkel.

Tovább
2020.07.01.

Életműdíjat kapott Minárovits János az Albacomp RI Kft. stratégiai igazgatója

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlés keretében tartotta éves díjátadóját.

Tovább
2019.04.09.

Autóipari irányú kutatások a a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél

Az Albacomp személygépkocsiba szerelhető eCall vészhívója:

Dr. Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója az intézet egyéb, az autóiparral, mobilitással összefüggő kutatásairól beszélt.

Tovább
2018.07.20.

Új napelem technológia fejlesztésünk felkeltette az Európai Bizottság érdeklődését

Az Albacompnál – sokéves elektronikai gyártási tapasztalatunkkal, és a megújuló energiák hasznosítása iránti elkötelezettségünkel – komoly erőforrásokat fektetünk egy új napelem technológia kifejlesztésébe. A cél eléréséhez 2017-ben sikerrel pályáztunk az EU Horizon 2020 Phase 1 támogatására, és projektünkkel felkeltettük az Európai Bizottság érdeklődését is.

Tovább
2018.06.01.

LépcsőházŐr program Fejér megyében az Albacomp közreműködésével

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Albacomp RI Kft. közös projekt keretében fejleszti  a „Lépcsőházőr” elnevezésű szoftvert.

Tovább
2017.05.19.

GINOP-2.2.1-15-2016-00011 Pályázati támogatás

Cégünk Európai Uniós támogatást nyert gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszköz és kommunikációs rendszer fejlesztésére (FEDKOM).

Az európai eCall automatikus segélyhívó rendszer célja a halálos és súlyos sérülésekkel járó balesetek számának csökkentése. 2018. április 1-től gépjárművek csak ilyen funkcióval helyezhetők újonnan forgalomba.

A projekt célja forgalomba helyezést követően, utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszköz és szolgáltatás fejlesztése olyan járművek számára, amelyekbe ez gyárilag nem került beépítésre.

Tovább