GINOP-1.2.15-21-2021-00114

Projekt címe: MicroC intelligens non-invazív lázmérő, valamint előrejelző- és beavatkozási javaslattevő rendszer kifejlesztése

Kedvezményezett: ALBACOMP RI Rendszerintegrációs Korlátolt Felelősségű Társaság

Projektazonosító: GINOP-1.2.15-21-2021-00114

Támogatás összege:  382.862.962Ft

Támogatás mértéke: 80%

 

Az Albacomp Wireless platformra építve kifejlesztettük a vezeték nélküli innovatív testhőmérőt, mely mind az egészségügyben, mind magánszemélyként egyaránt használható. Az eszköz testfelületre tapaszolásával nyomonkövethetővé válik a páciens hőmérsékletének alakulása. Alkalmazásával például egy szülő értesítést kaphat, ha a gyermekének felszökött a testhőmérséklete, továbbá a kórházi ápolóknak nem kell folyamatosan egyesével, hagyományos eszközökkel mérnie a betegek hőmérsékletét. Otthon élő tartós betegek esetén szintén előnyös a használata, hisz testhőmérsékletük folyamatosan és könnyen megfigyelhetővé válik az orvosaik számára. A Covid-19 járványt figyelembe véve, az intézményi felhasználás fő jellemzője, hogy akár több száz hőmérő együttes kezelésére alkalmas megoldást biztosít.

A hőmérő által küldött adatok megfigyelhetőek egy mobilalkalmazáson keresztül, vagy továbbíthatók egy felhő alapú rendszerbe, amely SMS-ben, vagy e-mailben küldheti el a mért hőmérsékleti adatokat a felügyelő személy számára.

 

A MicroC okos lázmérő jellemzői

  • A Bluetooth technológia folyamatos mérést tesz lehetővé bármiféle beavatkozás nélkül. Ez akár 100 napon keresztül garantálja a folyamatos ¬– akár 5 percenként küldött – és pontos hőmérsékleti adatokat. A mérési periódusok beállíthatóak, személyre szabhatóak.
  • Minden eszközhöz egyedi titkosítást használ. Csak a felhatalmazott személy tudja leolvasni az adatokat az eszközről.
  • A jól megtervezett és összeszerelt kapszula fejlett hőmérséklet-érzékelővel rendelkezik, mely kompakt méretének és lekerekített kialakításának köszönhetően nem okoz kellemetlenséget a páciensnek.
  • Bármely korosztály számára könnyen használható, elhasználóbarát mobilalkalmazás.
  • Több személy egyidejű megfigyelése és az adatok központi szerveren való megjelenítése is lehetséges az innovatív adattovábbító eszközön keresztül.

 

A projekt keretében a fenti MicroC okos lázmérő rendszer nagyszériás gyártásához szükséges kapacitásokat teremtjük meg. Ez jelenti egyrészt a szükséges elektronikai gyártó infrastruktúra kialakítását, valamint a burkolat gyártásához szükséges elemek beszerzését. Mind a lázmérő egység, mind pedig a töltő készülékháza két egységből (egy alsóból és egy felsőből) áll, ezeket az összeillesztés során rögzíteni kell. Nagy mennyiségben és ipari körülmények között az ultrahangos hegesztés erre a legmegfelelőbb megoldás, ezért a projektnek része egy ilyen berendezés beszerzése. A burkolatokat a jelenlegi kisszériás termelésben 3D nyomtatással állítjuk elő, azonban ipari mennyiségben (több százezer vagy akár milliós darabszám esetében) ez már gazdaságtalan megoldás, a fröccsöntés ilyen méretekben már célszerűbb technológia. A burkolatok fröccsöntéssel történő gyártásához szükséges a megfelelő szerszám legyártása, ennek beszerzése is a projekt része.