Hírek

ÁTADTÁK AZ ALBACOMP INNOVÁCIÓS KÖZPONTOT

2015.11.06.

ÁTADTÁK AZ ALBACOMP INNOVÁCIÓS KÖZPONTOT

 

Ünnepélyesen átadták a közel 1,5 milliárd forint összköltségű beruházás eredményeként megépült Albacomp Innovációs Központot, amely a GOP-1.2.1-12/B-2012-0017 azonosítószámú az Új Széchenyi Terv „Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása” keretén belül közel 850 millió forintos támogatással valósult meg.

Az országos szinten egyedülálló beruházás keretében az Albacomp RI Kft. egy olyan
kutató-fejlesztő központot valósított meg, ahol a betelepülő klaszter tagokkal egyedi, innovatív K+F projekteket valósítanak meg, amelyekhez eddig nem volt meg a megfelelő infrastruktúra. A négyszintes, négyezer négyzetméteres irodaházban és gyártócsarnokban helyet kap minden kutatási, fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenységhez kapcsolódó funkció.

Az új központban a társaság komplex szolgáltatást nyújt a betelepülő kutató-fejlesztő cégek számára a nagy biztonságú szerver terem, a felhő alapú ASP szolgáltatásokhoz szükséges szerverek, nagy teljesítményű hálózati infrastruktúra által. Az új székházban elektromágneses sugárzásmérést lehet végezni, valamint szélsőséges környezeti hőmérsékleten történő tesztelésre is lehetőség nyílik, amely elérhető nemcsak a betelepülő vállalkozások számára, hanem külső érdeklődők részére is.

Magyarországon egyedülálló minőségű PREN50147-3 szabványú előminősítő mérésre használható labort (TEMPEST mérőlabor) is kialakítottak.

Az Innovációs Központ további fejlődését szolgálja, hogy az Albacomp RI Kft. csatlakozott a duális képzés bevezetésére vonatkozó kezdeményezéshez, mely az Óbudai Egyetemmel együttműködve valósul meg. A felsőoktatási intézményben elsajátított elméleti ismereteket a fiatalok tanulás közben tudják a gyakorlattal összeegyeztetni, ezáltal a gyakorlati tudást megszerezni a kezdő szakemberek.

Vissza