KFI_16-1-2017-0496

Projekt címe:

Fotovoltaikus rendszer által termelt elektromos energia tárolása kémiai energia (metanol) formájában

Kedvezményezett:

ALBACOMP Services Korlátolt Felelősségű Társaság

Projektazonosító:

KFI_16-1-2017-0496

Támogatás összege:

376 060 000 Ft

Támogatás mértéke: 65,91%

A projekt fizikai befejezése: 2020.12.15.

A projekt rövid bemutatása:

Az Albacomp Services Kft. 2012-ben azért jött létre, hogy a magyar piac meghatározó, független gyártó-üzemeltető-fejlesztő, műszaki informatikai csapataként szolgálja ki ügyfeleit. Az Albacomp Services Kft. a szolgáltatásait két fő területen, a szerviz üzletágon és a rendszerintegrációs üzletágon keresztül nyújtja.

  • A projekt célja a lakóházak önálló energiaellátásának megoldása úgy, hogy napfényes időszakban fotovoltaikus cellákkal termelt energia egészen újszerű módon, kémiai formában kerül tárolásra és napfénymentes időszakokban, a szükséglet felmerülésekor kerül felszabadításra. A tároláskor szükséges széndioxidot (CO2) Zárt körben forgatjuk vissza, így az nem növeli a környezet CO2 terhelését.
  • A projekt e cél eléréséhez tesz tényleges lépéseket azzal, hogy a lakóházak megújuló energiából történő hó- és villamos ellátásához biztosít egy olyan, a hazai energiarendszer dekarbonizációját elősegítő technológiai rendszert, amely elérhető áron jut el a háztartásokba.
  • A projekt ezen kívül hozzájárul Magyarország energiabiztonságának megteremtéséhez, ösztönzi a piaci partnerek innovációját, amely fenntartható gazdasági növekedést és a munkahelyek számának emelkedését vonja maga után, kineveli az új technológiákhoz értő szakembereket.