Aktív hálózat

Egy modern vállalati környezet elképzelhetetlen számítógépek és az azokat összekötő helyi hálózat (LAN) nélkül. A hálózat teszi lehetővé, hogy a rendelkezésre álló számítástechnikai erőforrásokkal optimálisan gazdálkodhassunk, ugyanakkor nem elegendő a hálózatra, mint csupán egyszerű vezetékhalmazra vagy rádiós kapcsolatra gondolni, mert ezek önmagukban még nem teszik lehetővé, hogy a felhasználók számítógépeik között adatokat cserélhessenek. Szükség van olyan hálózati elemekre is, amelyek közös platformot nyújtanak a különböző gyártótól származó és eltérő funkciójú számítógépek fizikai és logikai összekapcsolására. A leggyakrabban alkalmazott ilyen elemek a routerek (útválasztók), switch-ek, bridge-ek, tűzfalak és Wi-Fi access point-ok.

 

Ezek az eszközök felelnek a számítógépek közötti adatcsere megbízható és gyors lebonyolításáért: a routerek LAN-okat kapcsolnak össze, illetve távközlési szolgáltató hálózatához segítenek kapcsolódni. A LAN switch-ek fogadják az egyes számítógépekhez vezető kábeleket és biztosítják közöttük a kommunikációt, a bridge-ek segítenek kiterjeszteni a LAN fizikai méreteit (pl. épületek között), a tűzfalak a hálózat biztonságát, illetve integritását biztosítják, míg az access point-ok a rádiós kapcsolódás központi elemei.

 

Míg az adatátvitelben alkalmazott elvek közösek és sok esetben nem is túl bonyolultak, az egyes gyártók termékei között jelentős különbségek mutatkozhatnak. Cégünk stratégiai partnerségi viszonyt ápol a legjelentősebb gyártókkal – pl. Cisco, HP, Sonicwall, D-Link – illetve látja el képviseletüket a hazai piacon és csak a legkiválóbb minőségű és leginkább innovatív termékeket illeszti saját szolgáltatás-portfoliójába. Független rendszerintegrátorként minden esetben az adott feladathoz leginkább megfelelő gyártó termékét használhatjuk fel egy-egy konkrét megoldás során.

A rendszerintegráció hálózatos mérnökei magas szintű tudással és nagy gyakorlattal rendelkeznek a tűzfalakkal, a routing, a switching és WiFi technológiákkal kapcsolatban.

 

 

Képesítéseink:

 

  • Cisco CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) Security írásbeli, CCSP (Cisco Certified Security Professional), CCNA (Cisco Certified Network Associate), CCDA (Cisco Certified Network Associate) képesítések.
  • SonicWall Certified Security Administrator képesítések.
  • D-Link Certified Specialist képesítések.
  • 3Com (már HP) LAN Stackable Installation & Administration Professional képesítések.
  • HP Master Accredited Systems Engineer HP ProCurve Campus LANs

 

Gyártók és termékek

 

  • Cisco, HP, SonicWall, D-Link teljes portfólió

 

Vállaljuk bonyolult hálózati rendszerek tervezését, kivitelezését, üzemeltetését és támogatását.

Szolgáltatásigény bejelentő

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, az igénybejelentő űrlap kitöltésével forduljon hozzánk bizalommal, 24 órán belül válaszolunk!

Szolgáltatásigény bejelentő