Hírek

Figyelem központjában az eCall

2018.01.16.

Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és  a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen, gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszköz és kommunikációs rendszer fejlesztésére (FEDKOM) nyert támogatást Európai Uniós pályázaton.

Ezt a  projektet az Európai Unió kiválasztotta azon 3 magyar projekt közé, melyekkel bemutatja az EU és a magyar kormány által támogatott uniós befektetéseket.

 

Uniós szabályozás írja elő, hogy a 2018. március 31. után olyan gépjármű kaphat típusengedélyt (vezethető be a piacra), amely rendelkezik GPS alapú, automata eCall segélyhívó rendszerrel.

Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen, olyan eCall fedélzeti eszközt és kommunikációs rendszert fejleszt az Európai Unió támogatásával, amelyet utólag is be lehet szerelni az autókba. Ezáltal az idősebb autók tulajdonosai is élvezhetik a segélyhívó rendszer előnyeit. Az eszköz prototípusa elkészült, melyet többek között már törésteszten is kipróbáltunk.

https://europa.eu/investeu/home_hu

https://europa.eu/investeu/projects/automated-ecall-system_hu

#investEU

Vissza